תפילת הדרך – מתי נחשב שיצא מהעיר?

שאלה:

מי שיצא מהעיר מכביש היציאה מהעיר אך עדיין נראים מהכביש הבתים האחרונים בגובה ההר ,האם זה נחשב להלכה כבתוך העיר או כל שיצא מהעיר צריך לומר תפילת הדרך או עד שלא יראה את הבתים ואז יוכל לומר תפילת הדרך או תלוי רק במרחק?

תשובה:

ככל שאתה מרוחק שבעים אמה ושיריים מהבתים האחרונים, אתה כבר בדרך ואפשר לומר תפילת הדרך. אלו הנמנעים לפעמים מלומר במקומות מסויימים, זה בגלל שחוששים שלאורך כל הדרך אין פרסה "נקייה מבתים".

מקורות:

משנה ברורה קי, כט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השאלה א"כ היא איך או מהיכן מודדים את המרחק מהדרך הרגילה כפי שהדרך שהולכים או נוסעים עד היציאה מהעיר או מהבתים שנראים מכביש היציאה כלומר לו יצוייר שהייתי לוקח חבל ומושך אותו מהבתים היושבים על ההר ומושך אותו מלמעלה למטה לכביש היציאה וכל מה שנמצא בשטח זה אם יש בו שיעור שבעים אמה על שבעים אמה ושיריים הרי הוא כבתוך העיר?