לשון של נדר

שאלה:

שלום
אם אדם רוצה לנדור, לדוגמא: שהוא לא יעשן יותר סיגריות או שהוא לא יאכל מוצרי חלב. באיזה לשון צריך להשתמש שהנדר יחול מדאורייתא?

תשובה:

אין לנדור בשום אופן! אדם שנודר וחלילה עובר על הנדר זה עוון חמור. חז"ל אמרו שבעוון נדרים בנים קטנים מתים. ה' ירחם.

יש הרבה לשונות של נדרים, אם אמר מוצרי חלב עלי כמו קרבן, או שבועה שלא אוכל מוצרי חלב, הרי הם נאסרים עליו מהתורה, ויש עוד לשונות ואופנים שונים כמבואר בשו"ע בהלכות נדרים.