זמן תפילה

שאלה:

היי לפי מה שקראתי אמורים להתפלל שחרית עד ארבע שעות לאחר תחילת היום ולאחר מכן אם מתפללים זה נחשב תפילה באיחור לפי מה יודעים מתי זה תחילת היום, הכוונה זה ממתי שהזריחה מתחילה? תודה

תשובה:

יש בענין זה מחלוקת ידועה בין הפוסקים, ביחן המגן אברהם להגר"א ועוד פוסקים דנו בזה, האם היום הוא מעלות השחר ועד לצאת הכוכבים, או מהנץ החמה ועד לשקיעה, וזה כמובן משפיע על קביעת זמני היום לענין זמן קריאת שמע וזמן תפילה, אם תעייני בלוח שנה דתי תראי שמצויינים בו שני זמנים, הזמן המוקדם יותר לפי המגן אברהם והזמן המאוחר יותר לפי הגר"א.

בהצלחה