ברכה על תרופה עם טעם שאני לא אוהב

שאלה:

שלום.
לפי הבנתי, צריך לברך על תרופה רק אם יש בה טעם. מה הכוונה אם יש בה טעם? אם יש בתרופה טעם אבל הוא לא ערב לי לחך אז גם צריך לברך? ואם יש תרופה שלי היא לא ערבה לחך ומישהו אחר היא טעימה, אני לא צריך לברך והאדם האחר כן צריך לברך?

תשובה:

אם זה לא טעים לך ואתה לוקח רק בגלל הצורך הרפואי – אין לברך.

כל אכילה שאין בה רצון וטעם אין לברך עליה, יש להתלבט לכאורה גם באמא פולניה שדוחפת לילד בכח בננה והוא לא אוהב, אבל היא בטוחה שיש בזה כל כך הרבה ויטמינים וכו'… שהוא לא יכול לברך על אכילה כפויה זו…

אז אולי אם יש בזה שובע כן צריך לברך מצד הנאת מעיו אבל כאן אין גם את זה.