בעל קורא יכול להכין את הפרשה בתשעה באב?

שאלה:

היי
בעל קורא יכול להכין את הפרשה ב9 באב?

תשובה:

להכין את הקריאה של תשעה באב עצמו זה מן הסתם בכלל הדברים הרעים שמותרים, להכין את הקריאה לשבת בודאי אסור.

שנזכה לגאולה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ססימן תקנ"ד ס"ד כתב הרמ"א ומתר לחזור הפרשה בתשעה באב וביאר המשנה ברורה בס"ק ח' הינו חזן הקורא מתר לו לחזיר הפרשה קודם שיקךא והינו אפילו במנחה דאילו בשחרית פרשה כי תוליד פשיטא דמעין המאורע היא. אמנם עיין בשעה"צ שם ס"ק יא' ז"ל מגן אברהם. ולא העתקתי פרוש הט"ז דהינו מי שרגיל לחזר פרשת השבוע באותו יום דהינו שחל תשעה באב ביום חמישי ומשום דהוי לה כסדר היום ואליה רבה כתב גם כן הכי משום דכמה אחרונים מפקפקין על זה עין בנהר שלום דכתב דקשה מאד להקל וכן בהלכה ברורה כתב גם כן הכי וגם הגר"א רמז לעין במגן אברהם וכן החיי אדם העתיק רק פירוש המגן אברהם ומשמע מכלהו דהכי סבירא להו.