בדיקת תבלינים

שאלה:

קניתי משיה טחונה מחנות במחנה יהודה עם הכשר של הרב רובין (על כל החנות). כשרציתי להשתמש בה, ראיתי חרק קטן שחור שלם מת בקופסה. האם מותר לי להשתמש עם השאר אם אני בודק כל הכמות שאני צריך וגם טוחן אותה במטחנת תבלינין חשמאלי מיוחדת שיש לי?

תשובה:

אם אתה בודק היטב אפשר להשתמש, חרק שחור אחד מן הסתם בא מבחוץ, וזה עדיין לא ראיה שהתכולה עם חרקים. אם תמצא עוד אחד שנים כדאי לזרוק.