זמן קריאת שמע של שחרית

שאלה:

שלום לכבוד הרב שאלתי עד איזה שעה בבוקר מותר לקרוא קריאת שמע של שחרית לפעמים אני רוצה לקרוא בשעה 11 או 11וחצי עד איזה מותר .תודה חכבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

נשים לא מצוות בזמן קריאת שמע כיון שהיא מצוה שהזמן גרמא. לגברים הזמן הוא עד סוף שעה שלישית מתחילת היום [בשעות זמניות – מחלקים את היום ל12 חלקים שוים שכל אחד נחשב שעה], יש מחלוקת אם השעות נמדדות מעלות השחר או מהנץ החמה, ומכאן שני זמנים שונים, היום למשל הזמן הראשון כדעת המגן אברהם היה ב8:25 ולדעת הגר"א ב9:18 אבל כאמור נשים לא מחוייבות להקפיד על זמנים אלו. על זמני תפילה כדאי לנשים להקפיד שכן לאחר זמן תפילה לא תוכלנה לברך ברכות קריאת שמע. זמן תפילה היום ב10:27.