צום ט' באב בזמנינו שישראל שבים לארצם

שאלה:

מדוע לא יקומו גדולי הדור ויפטרו את העם מהצום בשל הסכנה של החום, הרי כבר חלו כל הנבואות, צריך להבין
וחי בהם
נאמר

תשובה:

ידידי היקר והחביב!

ראשית הצום אינו מסוכן לאדם בריא!

שנית, מה זאת אומרת נתקיימו כל הנבואות?! נכון שפיזית באנו לארץ, אבל מה עם בית המקדש? מה עם חזרה בתשובה? מה אם ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים? לומדי התורה למרמס, כבוד התורה בשפל, יהודים מורדים חלילה בכל מצוות התורה, כל מוסדות השלטון והמשפט אינם על פי תורה, כל אויבינו מסביב רוצים לבולענו. נכון שיש לנו הרבה על מה לשמוח ולהודות, הזכות לגור בארץ ולקיים בה חיי תורה ומצוות היא עצומה וכל יהודי יכול היום לעלות אליה, אבל לזה חיכינו 2,000 שנה? זהו ולא עוד? חלילה וחס! אדרבה, הקב"ה פתח לנו פתח, נבקש ונתחנן על נפשותינו שישלים ויגאלנו במהרה. עדיין אנחנו בגלות עמוקה.

שנזכה לגאולה שלמה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב
    אין סיבה לבטל את תשעה באב
    אך לגבי קריאת המציאות,
    לכל אותם תופעות ניתן לקרוא תחילת הגאולה ולא עומק הגלות כי אנחנו בתהליך התפתחות ניסי ומופלא בהיבטים רבים וחשובים אך מצד שני יש עוד הרבה מה לתקן
    זה נקרא אתחלתא דגאולה בלי לסתור ולהתווכח על כל פרט של חושך שציינת
    חזק ונתחזק בעד עמנו ובעד ערי אלוהינו

  2. כשכתבתי עומק הגלות התכוונתי למובן הרוחני של כלל ישראל [שהוא העיקר] שכיום לצערנו רובו אינו יודע מה זה שמע ישראל ונאבק כנגד כל תפיסה דתית שהיא. במובן הגשמי כמובן אנחנו במצב אחר לגמרי. גם במובן הרוחני יש ישועות גדולות לציבור הדתי אבל אנחנו רוצים יותר…