חברות שהתפוגגה

שאלה:

היי יש לי חברה שהיינו חברות מאוד מאוד טובות אבל לאט לאט הקשר ניתק, היא התחילה להתנהג אליי לא יפה אז תפסתי את המרחק ממנה אבל עשיתי את זה ברוח טובה ותמיד התייחסתי אליה יפה עכשיו אנחנו כבר לא כל כך בקשר רק מידי פעם ואני לפעמים חושבת האם פגעתי בה ואם כן מה עליי לעשות לבקש סליחה?

תשובה:

שלום וברכה

זה שחברויות משתנות ומתחלפות זה טבעי ואינו סיבה לבקשת מחילה, אבל אם את חושבת שפגעת בה פעם בדיבורים או במעשים, ראוי לבקש מחילה. הבעיה היא שלפעמים בקשת מחילה גורמת לצער רב יותר, כביכול אדם עד עכשיו חושב שלא היה משהו מיוחד אבל כשאתה מבקשת מחילה הוא כבר מתחיל להרגיש פגוע… באופן זה בודאי אין מקום לפייס, אלא במהלך חודש אלול שבלאו הכח כולם משתדלים לפייס וכו' וזה לא בולט כל כך, אפשר גם לבקש ממנה מחילה.

בשורות טובות ושיהיה תמיד רק שמח ונעים