כספי מעשרות לתלמוד תורה שכונתי

שאלה:

האם ניתן לתרום מכספי מעשר לתלמוד תורה של ילדים שנמצא בעיר שלי?
האם זה נחשב תחת ההבטחה של העשירות או שזה רק לאלו שתומכים באברכים או עניים בלבד?

תשובה:

שלום וברכה

בדרך כלל תלמוד תורה אינו נצרך לכספי תרומות, כיון שהוא גם מתוקצב באופן חלקי על ידי המדינה וגם ההורים משלמים שכר לימוד.

במקרה שהוא אכן נזקק לתרומות, כגון שיש מעט תלמידים בכל כיתה או שאין להם מבנה ראוי וכו', בודאי מצוה גדולה היא לעזור גם מכספי מעשרות, העולם כולו מתקיים בהבל פיהם של תינוקות של בית רבן, ויש בזה את כל סגולות מצות המעשר.

שתדע תמיד רק שפע ברכה והצלחה.