החזר נסיעות לעובד שרחוק 500 מטרים ממקום העבודה

שאלה:

איך מחשבים את ההחזר נסיעות מהמעביד?
אם גר בסמיכות למקום העבודה פחות מ-500 מטר אינו זכאי כך נראה ממה שכתוב.
האם 500 מטר מדידה מהבית לעסק. או הדרך צריכה להיות 500 מטר (הליכה, נסיעה ולא משנה איך)?
כי מציאות היא שאם מודדים את הדרך בקו ישיר זה יוצא הרבה פחות, אבל בהליכה או נסיעה זה עובר את ה-500. 550 נגיד.

תשובה:

שלום וברכה,

לפי החוק אם יש מרחק של 500 מטרים בין העסק לבית העובד, זכאי העובד בדמי נסיעות. מסתבר שהמרחק נמדד לפי הדרך ולא לפי מרחק אווירי, אם יש מרחק אווירי קצר ויש דרך מפותלת, מסתבר שהעובד זכאי לדמי נסיעות. מאחר והקביעה של יותר מ500 מטר הוא מרחק שמצדיק נסיעה באוטובוס. ולפ"ז מה שמעניין אותנו זה המרחק הליכה ולא המרחק האווירי.

בהצלחה.