כשרות אבן שמוט

שאלה:

יש לי אבן שמוט חלבית שאינה בת יומה. האם מותר להשתמש בה לצורך אפיית לחם פרווה בתנור בשרי שגם הוא אינו בן יומו ?

תשובה:

בודאי שאין היתר לכתחילה להכניס אבן שמוט או תבנית חלבית לתנור בשרי ללא הכשרה תחילה יסודית של אחד מהם, ובאופן זה יצטרכו הכשרה נוספת לאחר מכן מחשש לממשות בתנור], אלא אם כן הוכשרו תחילה שניהם, גם אם שניהם לא בני יומם.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם אני מבין נכון, במקרה ששניהם עברו הכשרה (נקיים משאריות לגמרי וחוממו על החום המירבי במשך זמן מספיק) יהיה מותר לכתחילה.

  2. למעט מנהג בני אשכנז שלא להעביר כלי מחלבי לבשרי, שאולי גם יש להמנע מלהכניסו לתנור מהמין השני. אבל מעיקר הדין מותר.