להחליף רצועות מהודרות לתפילין של גמ"ח

שאלה:

שלום,
אחד המתפללים בבית הכנסת תרם לבית הכנסת תפילין ישנות לצורך זיכוי הרבים. אך התפילין עם רצועות לא מהודרות שבצד אחד צבע חום. רציתי לשאול אם מותר לי לשלם ולשדרג את הרצועות למהודרות ושחורות משני הצדדים, כדי שיהיה לי חלק במצווה, או שאני גוזל ממנו את המצווה השלמה בכך ואסור לי לגעת בתפילין ללא רשותו?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך להחליף את הרצועות לרצועות מהודרות, ואדרבה אתה מיטיב עם התורם שתרם את התפילין שבכך יזכה התורם שאחרים יקיימו מצווה מהודרת עם התפילין שתרם.

בהצלחה.