חלות שנאפו בתבנית חלבית בתנור בשרית

שאלה:

תבנית בשרית בת יומא שאפו בה מאפה פרוה כגון חלות
והתנור היה חלבי גם כן בן יומו
מה דין התבנית והמאפה ?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שאין שאריות ניכרות בתנור, וגם מדובר במאפה שאין בו רוטב ואין כל כך חשש לזיעה אלא לריחא בלבד, מותר בדיעבד לאכול את החלות, אף שאסור היה לעשות כך לכתחילה.

את התבנית והתנור יש להכשיר בליבון קל, לאחר שיעברו 24 שעות, לנקות היטב ולהפעיל על החום המירבי כשהוא ריק.

מקורות:

שו"ע ורמ"א יו"ד סי' קח סעי' א. בפרט שגם במאכל מזיע לא ברור שיש זיעה בתנורים שלנו.