גוי שהביא ברכבו מאכל ליהודי בשבת

שאלה:

שלום וברכה,
האם גוי שנוסע בשבת לבקר יהודי, ומביא איתו כמתנה עוגה וכו' כשרה, שנקנתה לפני שבת, האם מותר ליהנות מהעוגה הזו?

תשובה:

אסור לאכול מהעוגה הזו בשבת.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן שכה סעיף ח

דבר שאין בו חשש צידה ומחובר, אלא שהובא מחוץ לתחום, אם הביאו הא"י לעצמו, מותר אפילו בו ביום; ואם הביאו בשביל ישראל, מותר לטלטל אפילו מי שהובא בשבילו; אבל לאכול, אסור בו ביום למי שהובא בשבילו, ולערב בכדי שיעשו. הגה: וי"א דאין הלילה עולה מן החשבון, רק צריך להמתין ביום ראשון בכדי שיעשו (סמ"ק ומרדכי ס"פ כ"כ); ולאחרים, מותר בו ביום. וי"א דלמי שהובא בשבילו מותר לערב מיד. והא דשרי לישראל לטלטל, אפי' כשהביאו הא"י לעצמו, דוקא בתוך ד' אמות או בתוך העיר, אם היא מוקפת חומה; והוא שתהא מוקפת לדירה, דהיינו שישבה ולבסוף הוקפה, וסתם עיירות מוקפות לדירה; וסתם מבצרים אינם מוקפים לדירה (ועיין לקמן סימן ת"א).