פרווה שהתבשל בכלי מלוכלך ברוטב בשר

שאלה:

מאכל פרווה שבושל בסיר בשרי עם רוטב בשרי או חתיכות קטנות, כמה זמן יש להמתין עם רוצה לאכול חלב, אמרו לנו כי מותר לכתחילה לקחת כף מטשולענט בשרי ולנער אותה ולקחת פירה ולא חייבים לאחר מכן המתנה לחלב שש שעות כי בטל בשישים, ועל זה הדרך עם כפית חלבית שניערתי אותה לעשות תה אין בעיה לשתות את התה לאחר בשר, מה הדין של ממשות וחתיכות, לאשכנזים/ספרדים, ודיני בטל בשישים מעיקר הדין ולכתחילה, תודה רבה.

תשובה:

אם זה לא ניכר ולא ניתן להבחין בזה עדיין זה בטל בשישים.

מקורות:

ראה ש"ך יו"ד פט, יט.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לכן אין צורך להמתין לאחר אכילת הפירה תפו"א לאחר שהעבירו עם כף עם ממשות (למרות שזה לא התערב הרי זה לא נוזל אלא נמרח בצד), וכן אין בעיה לשתות את התה אחרי הבשר…

  2. אם רואים את זה בצד, להצד שצריך שישים כאן אין, אמנם יש בזה מחלוקת הפוסקים ויש שהקלו גם בלי שישים, כפשטות לשון הש"ך שם, ומשום שלא היהת כאן כוונה לאכול בשר. אבל ראוי שלא להכנס למחלוקת זו.