תבשיל בשרי בתנור חלבי בן יומו

שאלה:

שלום עליכם,
ברצוני לשאול מה דין האוכל?
בתנור שלא שומש 24 שעות,הכינו בו מאכל חלבי. הוא הוצא שהיה מוכן
ולאחר מכן הכניסו מאכל בשרי ןשהמאכל בשרי היה מוכן הכניסו דגים.
מה דינם של המאכלים האם נאסרים לאכילה אשמח גם לקבל מקורות שאוכל לעיין בהרחבה תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהמאכלים לא היו יחד אלא בזה אחר זה, בשעת הדחק כשזה כבר נעשה ניתן לסמוך על כך שבדרך כלל אין בתנורים שלנו זיעה אלא רק ריחא שאינה אוסרת בדיעבד. אמנם לכתחילה אנחנו חוששים גם בתנורים שלנו לזיעה, אבל שלא לזרוק את המאכל ובאופן שנעשה בזה אחר זה יש להקל.

מקורות:

ראה כל הנושא על פרטיו בשו"ע ונושאי כליו בסימן קח סעי' א, ובס' אהל יעקב שם. מפני השבת הנכנסת והצורך המיוחד מן הסתם, אני מקצר.