מדוע זכה בלק שתקרא הפרשה על שמו?

שאלה:

איך בלק זכה שתהיה פרשה על שמו יתרו אני מבין עשה תשובה בימיו אבל בלק רשע גמור?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה נאמרו ביאורים שונים, אומר לך מה שאני חושב לנכון:

הדבר הכי מאפיין את פרשת השבוע שלנו כולה, הוא "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך".

תכלית אחרית הימים תהיה שעם ישראל יתברר כאור לגויים. ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים.

המשפט בו אנחנו פותחים את תפילת הבוקר "מה טובו אהליך יעקב וכו'", נאמר על ידי בלעם הרשע, שהקב"ה היאיר עיניו לראות ולהווכח בטובתם של ישראל, ובעל כרחו ענה אמן.

כיון שזו מהות הפרשה, אזי דוקא בלק הרשע שעשה הכל כדי לשכור את בלעם לקלל את ישראל ונמצא לבסוף מכיר בטובתם, הוא זה שהפרשה נקראת על שמו, כיון שהיא המבטאת את מהותה של פרשה זו.

שבת שלום.