הפלגות לפי ימים או לפי עונות?

שאלה:

שלום וברכה.
האם תחילת היום מהנץ גם לגבי ספירת הימים או רק לווסתות?

תשובה:

ספירת שבעה נקיים זה משקיעת החמה ועד צאת הכוכבים למחרת. יממה ולא עונה שהיא חצי יממה שזה קשור לימי הפרישה בלבד. ואם כוונתך לספירת ההפלגות, הפוסקים הכריעו שגם זה נספר לפי יממות ולא לפי עונות, אלא שבאותה יממה חוששת לעונה בה ראתה.

מקורות:

ראה הנדון בזה בפתחי תשובה סי' קפט ס"ק ט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כוונתי היתה באשה שראתה בין עלות השחר להנץ החמה של יום א' לדוגמא. האם אחרי הנץ נחשב שעבר יום אחד, או שזה היום הראשון.