שאלות בענייני תפילין, ק"ש, ותפילה

שאלה:

שלום הרב, אשמח שתענה לי על מספר שאלות שמטרידות אותי:
1.האם מותר לרוץ עם תפידנית? ועם תיק (טיולים, לימודים) עם תפילין? וסתם עם תפילין?
2.א.אם הוריד רצועות תפילין של ראש עד מקום מסויים צריך לברך שוב?
ב.האם יכול להיות שאדם יגע במקומות מכוסים במהלך הנחת התפילין?
לדוג' שיגע בשיער ויצטרך לשפשף ידיו תוך כדי הנחת התפילין?
3.לפעמים אני טועה בהגיית ק"ש / לא בטוח אם טעיתי
ולא יודע אם לחזור. באיזה מקרים צריך לחזור ולאיפה?
4.א.מה לעשות אם אני באמצע תחנון והציבור ממשיך? וביום חמישי?
5.מה לעשות בכל מקום בתפילה שבו טעיתי בהגייה? באיזה מקרים ולאיפה צריך לחזור?
6.איפה ניתן למצוא סיכום של מה אפשר לענות (קדיש, קדושה…) בכל מקום בתפילה, ומה לעשות אם עניתי מה שאסור?

תשובה:

שלום וברכה

1. אין בעיה לרוץ עם התפידנית, אבל להזהר שלא יפול.

2. לא צריך לברך. בשערות אין כל כך בעיה, יותר צריך להזהר בהנחת תפילין ל יד.

3. לומר נורמלי והכל בסדר, לא לחשוש מידי. קרא ולא דקדק באותיותיה יצא – לשון השולחן ערוך.

4. תאמר בקצב שלך, וכאשר הם מגיעים לי"ג מידות תאמר איתם ותחזור למקום בו אחזת. אתה לא אומר י"ג מידות לבד.

5. בלי לחץ, לומר רגיל ולא לחזור רק אם ממש טעית ואתה עוד שם.

6. יש בסידורים האשכנזיים אשכול ועוד טבלה נהדרת בכריכה מאחור.