קנייה בשחור

שאלה:

רציתי לשאול, האם מותר לי לקנות דברים בשחור לדעות שיש דינא דמלכותא במדינת ישראל? בעצם האם החיוב של שילום המע"מ הוא גם עליי או שהוא רק של המוכר? כי אני זוכר שראיתי פסק הלכה שאם קונים תפילין בשחור אסור לברך עליהם.

תשובה:

שלום וברכה,

החיוב לשלם מע"מ חל על המוכר בלבד ולא על הקונה. לא מוטל על הקונה להתעניין בחיוב של המוכר אם משלם מכס או לא.

הפסק הלכה שלא מברכים על תפילין שהמוכר לא שילם, זה חידוש גדול, חובת המס זה חוב של המוכר לאחר העסקה ולא קשור לתפילין עצמם, וחיוב מס צדדי לא שמענו שיפסול את התפילין.

בהצלחה.