לקחית אוכל של חבר בחדר אוכל

שאלה:

אני אוכל בחדר אוכל וחבר שלי יום אחר לא הגיע לארוחה אחת
האם מותר לו לתת לי את המנה שלו ואני אקח בסך הכל שתי מנות?(למרות שלכל אחד מותר אחד)
ואם מותר כי בעצם המנה שייכת לו והוא נתן לי, יש פה בעיה של מראית עין? שחשבים שאני לוקח שתי מנות למרות שמותר רק אחת
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

במלון או מסעדה שהאורחים משלמים על האוכל, מותר לאחד לתת את הזכות מנה שלו לאחרים. אבל בחדר אוכל של ישיבה הישיבה משלמת על האוכל [והשכ"ל של ההורים לא מכסה את ההוצאות של הישיבה] ובחור שלא הגיע לחדר אוכל אין לו זכות מנה, ולא יכול להקנות את המנה לאחרים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גיליון מספר 36 עמוד 4.