אמירת מודה אני במקום שיש ריח רע

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב היקר והאהוב!
1. אדם יתעורר בבוקר ויש ריח רע (ריח של קטנים או גדולים) השאלה האם מותר להגיד מודה אני לפניך מלך חי וקיים…?
2. כולל אברכים האם את כל הכסף של המעשר אפשר לכתחילה לתת לראש הכולל ולהגיד לו צדקה לכולל? כי הבנתי שכספי מעשר מיועדים לעניים ואני לא יודע אם האברכים בכולל עניים אולי הם לא עניים.
תודה רבה כבוד הרב היקר!

תשובה:

שלום רב,

1. ראה במשנה ברורה סי' א' ס"ק ח' שכתב שטוב לומר מודה אני וכו' מתי שקמים בבוקר אפילו שעדיין לא נטל ידיו. וציין שאין בזה בעיה של ידים מטונפות משום שאין הוא מזכיר באמירה הזו שם ה'. וכתב בספר מנחת אהרן כלל א' אות ה' שמסיבה זו גם אם המקום הוא במקומות המטונפים שיש שם ריח אין בעיה לומר מודה אני משום שאין בזה הזכרת שם ה'.

2. בהחלט יכול למצווה רבה לתת מעשרות לכולל אברכים, הדרגה הכי גדולה של מעשר כספים הוא עניים תלמידי חכמים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. סליחה כבוד הרב האם אני יכול לתת את כל כסף המעשר שלי לראש הכולל ולא להגיד לו שזה כסף מעשר רק להגיד לו זה מתנה לכבוד הרב (בשבילו) על העזרה הרבה שהוא עוזר לי ( הרב מחפש לי שידוך) ואני לא יודע מה הוא יעשה עם הכסף אולי לא יחלק לאברכים ויקח את כל הכסף לעצמו השאלה האם מותר לי להגיד לו זה מתנה לכבוד הרב ולתת לו את כל כסף המעשר?
    תודה רבה ומחילה על ההפרעה