הפרשי שעות מחמת טיסה בספירת שבעה נקיים

שאלה:

שלום הרב
אני נוסעת לטיול מהארץ למיאמיי ואני נמצאת ב7 נקיים רציתי לדעת כיצד אני סופרת באופן מדוייק?! ההפסק ביום חמישי בשלישי טיסה באיזה יום עלי לקיים את הטבילה??!

תשובה:

שלום וברכה

הטבילה ביום חמישי בערב לפי שעון מיאמי.

אני מבין ששאלתך היא בגלל הפרשי השעות?

בשו"ת שבט הלוי ח"ב סי' צג דן בזה, וכתב שאם עברו שבעה ימים בין ארוכים בין קצרים היא יכולה לטבול, כלומר שגם אם הפסידה שעות מסוימות ביום לא משנה כמה – עדיין הוא יום, אבל כמובן אם מפסידים לגמרי יום וכגון שעוברים את קו המשווה, יש להמתין עוד יום. שהרי עברו רק שישה ימים…

נסיעה טובה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מחילה על ההתערבות אבל השאלה הייתה, במידה וקיימת, רק בחזור. מא”י למיאמי חוזרים אחורה בשעות כך שכשמסתיימים השבעה נקיים לשעון א”י זה עדיין אמצע היום במיאמי. (גם אם הלכתית לא היה חובה להמתין מעבר לשבעה יממות והיה מותר לטבול באמצע היום השביעי לאחר צה”כ בא”י עדיין אין מקום. המקוואות סגורים בשעות אלו)