הנאה ממלאכת שבת – צפייה במשחק ששודר בשבת

שאלה:

ידוע לי שאסור לצפות בשידור כלשהוא במוצאי שבת, כאשר הוא שודר בשבת עצמה. שאלתי, כאשר השידור-המשחק משוחק בחו"ל ושם עדיין שבת אך בישראל כבר יצאה השבת, האם הדין שונה? שהרי בפשטות הפעלת השידור היא ע"י עובדים הנמצאים כאן בארץ או ע"י לווין שמופעל שם ע"י גויים, ושמא הבעיה תהיה רק עם הצוות הישראלי המשדר הנמצא שם ואז ניתן לצפות ללא שמע?

תשובה:

שלום וברכה

שידור שניתן היה לעשותו בחול והם בחרו לעשותו בשבת, מותר לצפות בו במוצאי שבת ויש שהחמירו להמתין במוצאי שבת זמן של בכדי שישעו – שניתן היה לעשותו במוצאי שבת, ון דעת המשנה ברורה להחמיר בכך.

אבל שידור שלא ניתן היה לעשותו במוצאי שבת, למשל, שידור משחק כדורגל שהמשחק נעשה בשבת, אין לצפות בו גם במוצאי שבת.

לגבי שאלתך, אם המשחק מוסרט בלאו הכי על ידי הגויים המקומיים, ובאופן עקרוני השידור של היהודים אינו מחוייב המציאות והוא יכול להעשות במוצאי שבת על יד הסרטה מוקדמת של הגויים, זה מותר וכאמור, אבל אם כל ההסרטה עבורנו נעשית בשבת, והם מחללים שבת לצורך זה, מה שאצלנו כבר יצאה שבת אינו רלוונטי כי אסור ליהנות ממה שהם עושים. אבל שוב, אין היתר לצפות כאשר השידור מועבר אלינו על ידי יהודים שאצלם עדיין שבת, אלא רק אחרי שיצאה שבת אצלם ועבר זמן של בכדי שיעשו אצלם.

הצטרף לדיון

תגובה 1