לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הנחת לזניה על הפלטה בשבת

שאלה:

א. האם מותר בשבת עצמה
(לא לפני שבת) לחמם על פלטה לזניה פסטה עם רוטב ?
הפשטידה חלבית. הפלטה בשרית. האם מותר להניח הפשטידה בנייר כסף ישר על הפלטה ?
אם בתבנית חד פעמית או איך?

תשובה:

שלום וברכה

אין לחמם על הפלטה מאכל שיש בו רוטב בשבת, אפילו שבושל כל צרכו לפני שבת. כך דעת רוב הפוסקים וכך דעת המשנה ברורה בסימן שיח, אמנם דעת הגר"ע יוסף להתיר כאשר הרוטב טפל למאכל ואינו עיקרו.

לגבי בשר בחלב, יש להניח חתיכת נייר כסף גדולה [אסור לחתוך בשבת], על הפלטה, ורק עליה להניח.