לתרומות לחץ כאן

הדחת הכבד לאחר צלייתו

שאלה:

טבח צלה כבד אווז בתנור ולאחר שהתקרר שם במטגנת בשרית לחמם מה יהיה דין השמן מאחר ובצליית כבד רגיל שוטפים את הכבד ובכבד אווז שטיפתו הריסתו…

תשובה:

שלום וברכה

הדחת הכבד לאחר הצלייה היא מנהג [שעיקרו כשרוצים לבשלו לאחר הצלייה, באופן שרוצים לאכול צלוי נחלקו הדעות אם יש מנהג להדיחו], אם לא הדיחו הוא מותר באכילה, אינני יודע מה המנהג בזה בכבד אווז.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד עג ה, ובש"ך שם יח-יט, וראה עוד פרי מגדים שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בשחיטת עוף אין הבדל בין אשכנזים לספרדים, אלא שגם בני אשכנז אין להם לאכול עוף ובשר מכשרות רגילה, יש בזה הרבה מכשולות וכשרות מהודרת זה צורך בסיסי. אל תשתמש בשמן.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל