מעשרות לבעלי חיים

שאלה:

האם מותר לתת את המעשרות לחומרא לבעלי חיים?

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי מה הכוונה מעשרות לחומרא, בכל מקרה אין לתת מעשרות לבעלי חיים אלא לבני אדם, יש כל כך הרבה נזקקים, מהם תלמידי חכמים, יתומים ואלמנות, צריך זכויות כדי לזכות לתמוך בכל אלו.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כנראה התכוון השואל לשאול אם מה שהוא מעשר שוב בבית אחרי שכבר ההשגחה עישרה אם צריך לזרוק או שאפשר להאכיל לבעלי חיים

  2. עכשיו הבנתי… התרומה אסורה בהנאה, אבל זה גם לא כמות משמעותית כל כך… ואת השאר לא צריך להוציא, רק קוראים שם ופודים.