זכות קדימה למתווך

שאלה:

יש לי דירה להשכרה, הסכמתי עם השוכר שעוזב שיהיה לו זכות קדימה להביא דייר חדש, הוא הציע שוכר ונדמה לי שאני יכולה לקבל יותר, בדקתי עם מתווכת והיא מוכנה להתעסק עם התיווך רק במידה וחותמים על בלעדיות , יתכן שאצלה אקבל יותר (יתכן שלא). האם אני מחוייב לשוכר?

תשובה:

שלום וברכה,

ברור שהקדימה לשוכר דווקא אם מביא מחיר מירבי, אבל אם הוא לא מביא את המחיר הכי גבוה וניתן למצוא שוכר במחיר גבוה על ידי מתווך אין זכות קדימה לשוכר.

בהצלחה.