תוספת שכר לעובד שדואג לעובד אחר

שאלה:

עובד בחנות. שעובד משמרת אחת קטנה. ובמשמרת הראשונה כעת אין עובד. וביקשו ממנו לעבוד אבל הוא לא יכול או לא רוצה. אבל לבנתיים סידר מישהו למשמרת הראשונה ובכדי לשלם לו בצורה נוחה. הוא מעביר את הכרטיס של מתחילת היום עד סוף היום ומשלם לעובד במזומן.
כיוון שזה יוצא הרבה שעות. הוא מקבל בתלוש תוספת שעות נוספות. האם הוא צריך להסביר להם שזה יוצא שעות נוספות בגלל המקרה? או שזה שלו וזהו?

תשובה:

שלום וברכה,

אם העובד אחראי על העובד השני ואם העובד לא יגיע הוא יצטרך למלא את מקומו, הרי זה נחשב שהוא מעסיק את העובד והעובד השני הוא כשליח של העובד הראשון, והתוספות מגיעים לעובד הראשון שלוקח על עצמו שדואג לכל שעות העבודה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ואם לא יגיע אם לא יהיה את העובד השני. אלא פשוט מנסה לעזור למערכת עם עובד חלופי.
    אז לא מגיע לעובד המסדר את התוספת? וצריך להודיע למערכת שלא יתנו תוספת?

  2. אם העובד הראשון הוא המעסיק של העובד השני מותר לקחת את התוספת לעצמו גם אם בפועל לא יעבוד כשהשני יעדר. רק כתבתי את הדברים כמשל. אבל לא צריך שהוא יעבוד אם השני יעדר.

  3. מחילה. אסביר שוב.
    יש בוס מעל כולם.
    והוא מעסיק אותי. במשמרת אחת. אבל למשמרת הראשונה אין עובד כרגע. אז סידרתי להם מישהו. ושמתי אצבע בכניסה ויציאה ושילמתי מכיסי. עשיתי להם בסך הכל טובה.
    אבל יוצא שהשעות יהיו מעבר למשרה רגילה כי זה שתי משמרות. העובד הזמני והמשך היום אני…
    אם הזמני שהשגתי לא היה בא. אז אני לא הייתי בא בשעות ההלו. אלא רק במשמרת שלי כמו עכשיו.
    אז עכשיו שאני מקבל יותר כסף להודיע להם שלא יפקידו לי יותר כי בפועל לא עבדתי שעות נוספות אלא הבאתי עובד לעזור להם. רק העברתי בשעות שלו גם את האצבע בכדי שיהיה ממניין לשלם ולא הסתבכו.