ריבית בתשלום מאוחר לעובד

שאלה:

מעסיקים אותי לעבודה מטעם המועצה האזורית אצלנו, אני רוצה לתת להם הצעת מחיר רגיל לשוטף פלוס 30, אבל המתנס מוכן לשלם רק מאוחר יותר בשוטף פלוס 60 ולכן אני רוצה להציע להם על זה מחיר גבוה מהרגיל. האם הדבר מותר או שיש לחשוש משום ריבית?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה מפרש שאם משלמים מוקדם ישלמו מחיר נמוך ואם מאוחר מחיר גבוה, יש איסור ריבית. אבל אם אתה לא מפרש שני מחירים אלא אתה מפרש מחיר אחד גבוה, אין איסור ריבית כיון שאין מחיר קבוע לעובד ולא נראה שאתה גובה בגלל האיחור, אין איסור ריבית.

בהצלחה.