פסול בתפילין

שאלה:

שאלה יחסית דחופה, לפני בערך שנתיים-שנתיים וחצי אבא שלי (חילוני) קנה לי תפילין, אני חוזר בתשובה ואז הייתי עדיין בתהליך של התחזקות, הוא קנה לי תפילין וקצת אחרי הבר מצווה התחלתי להניח, ניסיתי לשאול אותו לא מזמן ממי הוא קנה את התפילין והוא אמר שהוא קנה אותם מסופר סת"ם, הוא לא אמר לי מי זה וניסיתי לשכנע אותו שיתן לי דרך ליצור איתו קשר והוא לא הסכים, התפילין שהוא קנה היו זולות, אני מניח שזה עלה אולי 1000 וקצת (אני לא יודע כמה באמת אבל ככה בערך הבנתי, אולי פחות אולי יותר קצת {רוב הסיכויים שלא יותר}), הבנתי שבכמה שנים האחרונות המחיר של התפילין עלה מאוד בגלל הקורונה אז אולי בגלל זה התפילין היו זולות (בגלל שזה אולי היה לפני שהמחיר של התפילין עלה), אבל אני לא יודע.
אין לי מושג על כשרות התפילין, ולפני כמה דקות בדקתי אותם ושמתי לב לדברים שאני חושב שפוסלים את התפילין.
דבר ראשון בתפילין של ראש יש שני ש', אחד בכל צד, אחד עם שלושה ראשים והשני עם ארבעה ראשים, בראש השמאלי של כל ש' יש שלושה קווים כאלה, שמתי לב שבש' עם הארבעה ראשים הקווים שעל הראש השמאלי לא נראים ברור כל כך, ובש' השני (עם השלושה ראשים) בראש השמאלי אין קווים בכלל! אני כמעט בטוח שזה פוסל את התפילין.
דבר שני העור ברצועות של תפילין של ראש (אולי גם של יד אני לא זוכר) בהרבה מקומות נראה מתקלף (אבל הצבע עדיין שחור).
דבר שלישי באחד המלבנים של תפילין של ראש (התפילין של ראש מחולקים לארבעה מלבנים כאלה) בקצה שלו הוא נראה כאילו הוא קיבל מכה שם וזה עשה אותה יותר קטן, כשאני מתסכל מלמעלה על התפילין של ראש המלבן הזה נראה קצר יותר בבירור משאר המלבנים.
דבר רביעי בתפילין של יד למטה איפה שהרצועה יוצאת, העור שמתחת הרצועה לא ישר, הוא התקפל למטה בגלל הרצועה.
דבר חמישי הפינות של התפילין של יד שלי למעלה בבית של התפילין לא נראה לי שחורות (חלקם) וגם חלקם ממש לא ישרות, ואני יודע שהם אמורות להיות שחורות לגמרי וישרות.
מה לעשות? האם יש פסול בתפילין של יד או ראש שלי?
אם כן, ניתן לתיקון או שכדאי כבר לקנות חדש או רק בית חדש?
ובכללי כדאי לי לקנות תפילין חדשות? (אני לא יודע מאיפה אבא שלי קנה לי את התפילין).
אם זה משנה הרצועות של התפילין שלי שחורות משני הצדדים.

תשובה:

שלום וברכה

הדבר היחיד מכל מה שכתבת שצריך לבדוק, הוא הדבר החמישי, תראה לרב בית הכנסת שיבדוק אם זה בסדר.

באופן כללי חשוב מאוד מאוד לתת את התפילין לבדיקה! כך נדע מה מצבם.

תתייעץ עם רב מקומי למי ניתן לתת לבדוק את התפילין באיזור מגוריך.

יום מבורך ובהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. בכללי כדאי לי לקנות תפילין חדשות? יש דברים בתפילין שאי אפשר לדעת אם הם כשרות גם אחרי בדיקה, אי אפשר לדעת אם זה נעשה לשם המצווה או לא.
    וגם הש' שאין לה את הקווים האלה בקצה של הראש השמאלי, נראה כאילו הקווים מסורטטים אבל הם נפלו או משהו כזה.
    ובאחד המלבנים של תפילין של ראש הוא קצת נכנס פנימה נראה כאילו קיבל מכה.

  2. זה באמת עור בהמה דקה, יש לי כבר אותם בערך שנתיים וחצי, כדאי לי לקנות חדשים? לכמה זמן תפילין מעור בהמה דקה נשארות? וכדאי לי לסמוך על הכשרות של התפילין מאיפה שאבא שלי קנה? (אני לא יודע מאיפה הוא קנה)