מציאת קמע

שאלה:

שלום,
מצאתי בתחילת השביל שמוביל לבית חולים בלינסון, על הקרקע, קמע בצורת כרטיס קטן, גודל 5 ס"מ על 8 ס"מ בערך.
כתוב על זה "קמיע באבא סאלי".
מודבקת על זה חתיכת משטח נחושת בצורת כף יד עם דיוקן של הרב מוטבע בתוכו וכל מיני אותיות, גם מחוצה לה. וברכות.
הרמתי כי האמנתי שיש בזה קדושה.
האם אני צריכה לעשות על זה השבת אבידה?
אני גרה בבת ים וזה לא פשוט.
ובכלל לא בטוחה שיש שם מקום שמותר לתלות בו שלט.
האם מותר לי להשתמש בזה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא היה כתוב שם או טלפון הרי זה דינו כאבדה שאין בה סימן. הכיתוב והחריתה אינה סימן כיון שזה נעשה אצל היוצר והכין הרבה קמיעים כאלו, ולכן אין צורך להכריז ומותר למוצא לקחת לעצמו.

בהצלחה.