תווך דירה על ידי שני מתווכים

שאלה:

בעל הדירה שלישי פנה אליי בבקשה לפרסם דירתו לשכירות. בו זמנית הוא נתן לעוד מישהו לפרסם אותה. היה מוסכם בינינו כי הוא משלם לי דמי תווך לאחר סגירת העסקה עם אני מצליחה להשכיר את הדירה. הדירה הושכרה. לטענתו של בעל הדירה השוכר החדש הגיע מהצד של הבחור השני. הדבר הוא נכון אך הוא אינו עשה כל עבודה עם השוכרים. הדבר היחיד שהוא עשה זה של"ח אותם אליי. אני הראתי להם את הדירה, הסברתי להם ושכנעתי אותם. אפילו בלי עדכון מצד הבחור על ביקורם. פשוט הגיעו ועשיתי הכל ,אך הדבר גרם לי נזק רב כי הזמן לא היה נוח בכלל. השאלה היא למי מגיע דמי תווך במקרה כזה?

תשובה:

שלום וברכה,

האם המתווך הקודם הביא להם פרטים על הדירה או שרק שלח אותם אלייך?. אם הוא שלח אלייך ולא נתן להם את הפרטים, ואת הבאת להם את הפרטים והראת להם את הדירה, כל התשלום מגיע לך.

אם המתווך הקודם הביא להם את הפרטים של הדירה ושלח אלייך, ואת הבאת אותם לדירה והיית בקשר עד למשא ומתן, המתווך הקודם מקבל שליש/חצי. ואת חצי/שני שליש.

בהצלחה.