דברים שבלב – נדרים

שאלה:

מדוע בהלכות נדרים מצוי הרבה שדנים למה התכוון הנודר ולמה לא שואלים אותו (אם הוא יר"ש )למה התכוון?

תשובה:

למעשה מה שמשמעותי הוא לא  מה הוא התכוין, שכן אדרבה, דברים שבלב אינם דברים, אלא מה משתמע מדבריו, כל מה שבעיני הבריות משתמע בדבריו, נכלל בנדרו, וגם אם האמת שהתכוין בלב אחרת, זה לא מועיל לו ומהסיבה האמורה. משום שזה לא נושא של נאמנות, אלא החלות נקבעת על פי אמירתו ואין כח במחשבתו לעקור מה שחל בדיבורו.