לנשק לחם שנפל ארצה?!

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

האם זה נכון שאם יש לחם שנפל על הרצפה, צריך לאסוף אותו ולנשק אותו, כמו ספרי קודש?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

אין כל קדושה בלחם ואין טעם לנשק אותו… לחם אסור לבזות כי יש בכך כפיות טובה לקב"ה, אבל הלחם אינו נעשה קדוש ואין לו דין של ספרי קודש.

לחם שכבר יבש ולא רוצים לאכול אותו, יש לשים בשקית אטומה ולפח, יש להמנע מלבזות לחם, לא זורקים אותו למרחק בדרך בזיון, ולא תולים אותו ולא דורכים עליו, אבל אין בעיה לשים אותו לאשפה באופן הנ"ל כאשר הוא כבר לא ראוי למאכל.