לגבות מלקוחות של המעסיק במקום המשכורת שלא שולמה

שאלה:

יזמתי רעיון להקים עסק משותף עם אדם בעל הון. כיוון שלי יש הידע והניסיון ואצלו המימון לעניין. סיכמנו בעל פה שישלם לי משכורת עד לסיום הקמת הפרוייקט.
השותף משך את התשלום עד שלא הייתה לי ברירה אלא לעזוב ולחפש עבודה חדשה, בסופו של דבר הפרוייקט היה מוקם, אך לא צלח. אמנם נשארו לקוחות חייבים. האם מותר לי , על פי ההלכה לגבות את התשלום מהלקוחות כך שהכסף יגיע אלי? כיוון שלא שולמו לי ישירות מן השותף?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לגבות את התשלום מהלקוחות, אבל אחרי שאתה גובה מהם את התשלום עליך להודיע שגבית את התשלום ואתה מעוניין לפנות לבית דין ולברר אם אתה זכאי לתשלום שהגיע לידך. אסור לך להחליט על דעת עצמך ולגבות תשלום כאשר יש להם טענות נגדיות. אלא אחרי שאתה מחזיק בכסף יש לפנות לבית דין.

בהצלחה.