סבון לנקיון עלים

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

אני רוצה לקנות חומר טבעי (כמו סבון) שיכול לנקות את עלי חסה (למשל) ולהסיר את השרצים שעלולים להימצא בחסה, וגם כדי לאסוף ולהשתמש בכל המים שיהיו בשימוש עם החומר הזה כדי להשקות צמחים.

ראיתי שיש חומר כזה, שמיוצר על ידי יהודי שלא המיר את דתו, אבל התקרב קצת לדת הנוצרית ולהשקפותה.
(אני חושב שזה בגלל שהוא רצה להיות נגד כל מיני שינאה והפרדות בין הדתות).

האם מותר לקנות מוצרים כאלו ממנו, או מהחברה שלו?

תודה מראש.
שבת שלום, וכל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה צורך וטעם בסבון הזה, כמוןב מדובר בעלים מגידול מיוחד שנקי מחרקים, אחרת שום סבון לא יעזור, ואם משתמשים בגידול מיוחד אזי גם סבון רגיל מספיק לפי מה שמפורט על האריזה.

שבשת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הסבון יכול לעזור על בדיקת התולעים בעלים.
    אבל הוא יכול גם כן לשמש כחומר שדוחה את התולעים בגנים, וזה מה שמעניין אותי.

    ומה הדין לגבי קניית מוצרים המדוברים לעיל מיהודי כזה?
    (כמובן, אני לא רוצה לשפוט אותו, אבל יש לי שאלה בגלל זה).

    תודה רבה.

  2. אין לסמוך על הסבון הזה ללא אישור של מומחה רבני שזה אכן מועיל, אני לא מכיר סבון שמועיל לכך.
    ממילא אין לקנות ממנו. אם היה לו משהו יעיל שאין למישהו אחר ניחא, אבל אני מרגיש שיש לו משהו שמביא מכשול.