קריעת ים סוף

שאלה:

שלום עליכם,
אם בני ישראל נכנסו לים סוף ביציאתם ממצרים, ויצאו מאותה הנקודה, אז מה הועלנו בכך?
לא התקרבנו אפילו מטר אחד לכיוון ישראל!
והרי, יש דרכים רבות לפני הקב"ה להטביע את המצרים בים…או כל סוג מוות אחר…

אשמח להבהרת התמיהה…

תודה רבה

תשובה:

מי אומר שהמטרה היתה ללכת לארץ ישראל? המטרה היתה להמית את המצרים. ולגבי השאלה מדוע הבורא בחר דוקא בדרך הזו, יש לכך שני הסברים: 1. יש ענין של מידה כנגד מידה, הם זרקו את הילדים ליאור ולכן לקו על המים. 2. להראות את חסדי ה' וניסיו, גילוי שכינה לדורות. למען שיתי אותותי אלא בקרבו.