פעולה אקראית מהירה לפני תפילת שחרית

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

היתה לי פגישה רפואית מתוכנן לחודש הבא (חודש יוני)
והיום בבוקר, לפני התפילה, קיבלתי אימייל שאומר שאפשר להקדים את הפגישה לחודש הזה (חודש מאי).
ואז, הסכמתי את קדימת הפגישה, למרות שעדיין לא התפללתי.

הבעיה היא שאולי אסור היה לי לעשות את זה, כי אסור לעסוק בעסקים לפני תפילת שחרית (חוץ מדבר מצווה).
אולם, זה היה קל מאד לאשר את קדימת הפגישה הזאת. זה לקח פחות מדקה אחת.
וגם, היתה לי סיבה רפואית לעשות את זה, למרות שעדיין לא התפללתי.

האם לפי ההלכה הייתי צודק לעשות את זה?
ואם לא, האם אני צריך לבטל את קדימת הפגישה הזאת?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

פעולות קלות אגביות כמו זו שהזכרת [זה יכול להיות גם הורדת זבל, או סידור המיטה] מותרות לפני התפילה. כמו כן, צורך רפואי לכאורה הוא צרכי מצוה.

מקורות:

אשל אברהם בוטשאטש סי' פט, פאר הדור ח"ב עמ' ריג בשם החזון איש, רבבות אפרים ח"א סי' סב, הליכות שלמה פרק ב אות ה בשם הגרש"ז אויערבך.