אגב לולב שאינו במינו – חציצה?

שאלה:

שלום.
חוזר בתשובה שואל, והאם יש הבדל בין אשכנזי וספרדי,
בסוכות, הוא חיבר ( ביום הראשון של החג)את הערבה וההדס ללולב ע"י שקית ניילוןכלומר לקח שקית ניילון דקה וארכה וליפף בקשירה ( לא בת קיימא ולא חזקה) את 3 המינים,( כי לא היה לו משהו אחר, במה לקשור ולאגוד)ותכן שאחז בשעת הברכה וגם אח"כ- את הלולב דרך השקית.
ועכשיו הוא מתייסר, האם זה חציצה ??
נא תשובתכם ואם אפשר מקורות

תשובה:

שלום וברכה

אף שלכתחילה אנחנו אוגדים את הלולב במינו, כדי שלא להכנס לשאלת החציצה, מכל מקום הוא כשר גם שלא במינו, ולא נחשב הדבר לחציצה, כיון שיש כלל בידינו שכל לנאותו אינו חוצץ, והאגד בא לנוי.

מקורות:

ראה רמ"א סי' תרנא סעי' א ומשנה ברורה שם ס"ק ט.