פיצויים לעובד בשחור

שאלה:

אני מטפל בדודה גלמודה לשם כך נשכרו מטפלות 24 שעות ביממה. אחת לפי שכר חודשי ואחת לפי שעתי. שתי המטפלות מיוזמתם לא היו מעונינות בהצהרה ובתלוש מסודר. כעת הדודה נכנסה לבית אבות. ואנו מעוניינים לדעת מה מגיע למטפלות פיצויים ויתר דברים

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה אין הבדל אם העובדים מועסקים עם תלוש או בלי תלוש. העובד זכאי לפיצויים שנהוג לתת לעובד. ולכן כדאי שתברר אצל רו"ח מהם זכאותם ותשלם להם את הפיצויים שמגיע להם.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן שלא מבואר ששכירות פועלים הוא לפי הנהוג באותה מדינה. וכיון שנהוג לתת פיצויי פיטורין, יש לתת לעובד את כל מה שנהוג לפי החוק. ואין הבדל אם העובד מקבל תלוש או לא.