שקר בדוח משכורת

שאלה:

שלום וברכה.
אדם סיכם עם מעביד שישלם לו על שעות נוספות שעבד, ובסוף המעביד לא שילם. האם מותר לפועל לשקר בדוח של חודש הבא ולהוסיף שם שעות שעבד בחודש הקודם כדי לקבל את הכסף שמגיע לו?

תשובה:

שלום וברכה,

אם ברור לעובד שהיה תנאי שיקבל שכר על שעות נוספות, והמעביד לא משלם זאת, ואין לו טענות נגדיות מדוע נמנע מתשלום, מותר לעובד להצהיר בדו"ח של חודש אחר על שעות עבודה נוספות כדי לקבל את השכר של השעות שמגיע לו. ואין זה אמירה של שקר, אלא זה האמת שעבד את אותן שעות ומגיע לו שכר.

בהצלחה.