וסת החודש

שאלה:

אם עונת החודש יוצאת תמיד בעונה בינונית, מה הענין לחשב אותה.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

היא לא יוצאת תמיד בעונה בינונית, לפעמים ביום ה30 לפעמים ביום ה31, נכון הדבר שמי שנוהג להקפיד בזה בעונה בינונית כשתי השיטות, אין לו בזה נפקא מינה אלא לענין שאם תקבע וסתה לתאריך זה בלא שתקבע הפלגה [וכאמור שזה משתנה], תדע שיש לה וסת החודש קבועה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני מניח שמה שראית הוא שאם הקדימה ראייתה, היא לא מבטלת את עונת החודש הקודמת שעוד לא באה, כי עונת החודש ניתן לקבוע גם פעמיים בחודש. בשונה מהפלגה כמובן…