כתמים אחרי שנה של הנקה

שאלה:

אשתי מניקה מעל שנה ולא ראתה דם היום קמה בבוקר וראתה ורוד בהיר על בגדה הצמוד לבשרה (בגד צבעוני)
ולאחמ״כ על טישו ג״כ ראתה ורוד בהיר וכן על פד אך לא יותר מכך
האם אסורה מצד כתם או כיון והבגד היה צבעוני והטישו והפד אינם מקבלים טומאה והיא מסולקת דמים אז אין כאן כתם
יישר כח גדול

תשובה:

שלום וברכה

אתה יכול ללכת בזה עם דיני כתמים ולהקל, אבל כיון שמדובר ברצף, וההגיון אומר שתראה דם, זה שהחזיק שנה זה בהחלט הרבה למציאות המוכרת לנו בזמנינו, החכם עיניו בראשו וככל שיש כאן כמות גדולה יחסית של דם, הייתי חושש שמשהו מתחיל. ובאופן זה ודאי הייתי חושש לדעות שגם כתם יותר מגריס על טישיו מקבל טומאה.