החזרת קומקום לפלטה בשבת

שאלה:

שלום וברכה.
בערב שבת התברר שהמיחם שלנו לא עובד.
השכנה הועילה בטובה גדולה להביא לנו "קומקום" מנירוסטה.
אשתי הרתיחה מים לפני שבת והניחה את הקומקום על הפלטה.
בבוקר הרהרתי בדעתי, האם מותר להשתמש, או להחזיר את הקומקום אחר כך לפלטה כי המים יכולים להתבשל.
התשובות שעלו לי:
א. מותר להחזיר מכיוון שהמים עדיין בחום שהיד סולדת, ולא הצטננו.
ב. מותר להחזיר מכיוון שבדעתי להחזיר מיד אחרי השימוש.
ג. מותר להחזיר מכיוון שזה נמצא כל הזמן ביד שלי ולא הנחתי על השיש, כסא וכו'.

רציתי לדעת האם זה נכון?
האם יש עוד דעות / תשובות להתיר להשתמש בזה.
האם יש דעות / תשובות לאסור להשתמש בזה.

תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

ניתחת היטב את הענין, ככל שהקומקום עדיין ביד שלך ודעתך להחזירו, והמים שבתוכו לא הצטננו [למנהג בני אשכנז די בכך שלא הצטננו לגמרי, ולמנהג בני ספרד צריך שיהיו עדיין בחום שהיד סולדת בו, אבל גם זה התקיים], מותר להחזיר לפלטה.

מקורות:

שו"ע סי' רנג.