קריעת חוט בשבת

שאלה:

שלום וברכה.
לאחיינית שלי היה חוט ארוך בחצאית (לא חדשה) שמאוד הפריעה לה ביום טוב שביעי של פסח..
שאלה אותי: האם היא יכולה לקרוע ? אפילו בהתעסקות או בשינוי?
עלה בדעתי כמה תשובות.:
א. חז"ל החמירו ביום טוב יותר משבת.
ב. אולי זה לא איסור דאורייתא כי היא לא רוצה לקרוע על מנת לתפור.
אז זה יכול להיות מדרבנן אסור.
ג. אמרתי לה שלא, אפילו לא בשינוי.
לאחר מכן חזרתי הבייתה והסתכלתי בספרים שלי וראיתי שבסימן אחד מתיר ובסימן אחר אוסר. (סימן שמ' , שיז.)
ולא כל כך הבנתי לצערי את דעת הפוסקים האחרונים בזה, כי ראיתי שמדברים על תוויות ובגד חדש ולא ישן.
רציתי לדעת מה ההלכה לספרדים ולאשכנזים?
רציתי לדעת האם עניתי לעצמי ולה נכון ?
רציתי לדעת האם יש כן הבדל בדין הזה בין יום טוב לשבת?
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמדובר בקריעת חוט בודד שאינו מאחה בין שני דברים, אין בזה איסור קורע, וגם איסור מתקן כלי מן הסתם אין כאן כיון שזה ראוי לשימוש, וכמו שהתירו הסרת תוית מבגד כפי שציינת.

מקורות:

על כך שבקריעת חוט אין איסור קורע באופן זה, ראה ביאור הלכה סי' שיד סעיף ח ד"ה חותלות.