דריכה על אזדרכת מצויה בשבת

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרבנים!

ליד הכניסה לבית שלי ישנו מעבר לרשות הרבים. עכשיו, ישנו עץ גדול שמשיר מעליו את פירותיו, ככל הניראה קוראים להם "אזדרכת מצויה" – פירות כדוריים קטנים בצבע צהוב. אני משתדל לנקות את הכניסה ואת המעבר מהכדורים האלו, אך לעיתים גם בשבת הם נופלים ומפריעים למעבר ואין מנוס על לדרוך עליהם על מנת להגיע לרשות הרבים; לבית כנסת וכו'.

השאלה: האם אפשר לדרוך על פירות כאלה בשבת? האם יש כאן חשש לסחיטה של הפרי על ידי דריכה עליו?

אשמח לעזרתכם בעניין.

תשובה:

אין חשש. זה לא נסחט וגם זה לא ראוי למאכל ולמשקה וגם אם נסחט משהו זה לאיבוד ולא ניחא לך בזה, בקיצור אין כל סיבה לחשש זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה :)

    רק שאלה נוספת קצרה בבקשה, האם בזה שאני דורך עליהם והם זזים זה נחשב שאני מוזיז מוקצה? או שאין לחשוש בזה?