עדשת משקפיים שנפלה בשבת

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרבנים!

באחת השבתות התפרקה (יצאה ממקומה) לי אחת מהעדשות של המשקפיים באמצע השבת.
השאלה: האם מותר להחזירה למקומה בכוח; כלומר לתקן אותה כך שהיא תישאר במקום, להחזיר אותה למסילה שלה?

אשמח לעזרתכם, תודה!

תשובה:

להחזיר למקום ודאי אסור משום מתקן מנא, יש לדעת יותר מזה, שכיון שניתן טכנית לתקן את המשקפיים וזה הרי אסור, אסור גם לטלטלן בשבת אפילו שניתן כרגע להשתמש בהן בעדשה השניה, שמא יתקן ודינן כמוקצה. ראה סי' שח סעי' טז כל הפרטים בזה.

יום מבורך.