בציעת הפת

שאלה:

בסעודת שבת ויש כמה אנשים והבעה"ב לא אוכל גלוטן האם יש ענין שהמברך ברכת המוציא שהוא אורח יבצוע את החלה או שהבעה"ב יכול לעשות את הבציעה? ובבקשה לצרף מקורות
תודה

תשובה:

אין משמעות לשאלה מי מבצע את הבציעה בפועל, האורח יכול לברך ולטעום ראשון, ואחר כך המארח יבצע ויחלק לכולם כרצונו.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האורח צריך לבצוע בפועל מה שהוא טועם?או הבעה"ב יכול?
    עוד הערה בקס"ז סעי' י"ד יש הלכה שגדול או כהן בוצע אבל דוקא במקום שאין בעה"ב ואם יש בעה"ב הוא הבוצע שהוא בוצע בעין יפה-לכאורה לפי"ז הכהן יברך מפני שהוא קודם לכל דבר שבקדושה והבעה"ב יבצע בפועל?